Wil jij je bedrijf kopen? Heb je al een bedrijf op het oog of zoek je een geschikte onderneming om over te nemen?

Wij kunnen je hierbij helpen.

Er zijn diverse redenen om een bedrijf over te nemen. Misschien zoek je een nieuwe uitdaging, maar doorgaans zal je kans zien om je bestaande onderneming uit te bouwen of te versterkte, je personeels- of klantenbestand uit te breiden of krijg je de kans aangeboden om toe te treden tot een (familie)bedrijf waarin je al werkt.

Alleen of samen?

Voor het voorbereidingstraject is het essentieel om te weten of je alleen of samen met anderen de onderneming gaat overnemen/voortzetten. Ga je dit samen met andere (rechts)personen doen of zijn er meer eigenaren, dan zullen de onderlinge afspraken (ook) goed vastgelegd moeten worden. Afspraken over eigendom, zeggenschap en taakverdeling. Maar ook over onderwerpen die minder voor de hand liggen – zoals hoe vóóraf geschillen op te lossen. Naast financiële problemen is een deadlock of onoplosbaar geschil in de samenwerking de belangrijkste oorzaak van problemen en discontinuïteit. Goede afspraken kunnen deze risico’s beperken of voorkomen.

Stappenplan

Voor een succesvolle overname is een goed plan vereist. Niet alleen om de ‘over te nemen onderneming’ (Target) te vinden én door te lichten op (verscholen) problemen, maar ook over welke vorm van overname de meest raadzame is.

Een overname vraagt een goede voorbereiding. Wij nemen de nodige stappen graag met je door!

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

Wij denken graag met je mee om tot de beste deal te komen. Neem contact met ons op en wij denken vrijblijvend met je mee:

Neem contact met ons op!