Overweeg jij je bedrijf te gaan verkopen óf heb je al iemand op het oog die interesse heeft – dan is een goede voorbereiding essentieel. Wij kunnen je hierbij helpen.

Er zijn diverse redenen om (een deel van) je bedrijf te verkopen. Misschien zoek je een nieuwe uitdaging, ben je toe aan pensioen/rentenieren of laat je iemand toetreden tot je onderneming. Afhankelijk van je beweegredenen, zal het stappenplan en traject anders kunnen verlopen.

Alleen of samen?

Bij de verkoop is het de vraag of jij alleen of samen met een compagnon gaat verkopen. Alle betrokken partijen bij de verkoop moeten immers (zoveel als mogelijk) op één lijn zitten. Ook is het de vraag of jij uittreedt óf gedeeltelijk actief blijft in de onderneming.

Deze (specifieke) wensen zullen bepalend zijn voor de procedure en de te maken afspraken. Ga je immers samen met andere (rechts)personen verkopen óf samenwerken, dan zullen de onderlinge afspraken (ook) goed vastgelegd moeten worden. Afspraken over financieren, eigendom, zeggenschap en taakverdeling. Maar ook over onderwerpen die minder voor de hand liggen – zoals hoe vóóraf geschillen op te lossen. Naast financiële problemen is een deadlock of onoplosbaar geschil in de samenwerking de belangrijkste oorzaak van problemen en discontinuïteit en/of het mislukken van een deal.

Stappenplan en verkoopklaar maken

Voor een succesvolle verkoop is een goed plan vereist én bij voorkeur tijd. Het is immers niet alleen zaak om de geschikte koper te vinden, maar ook om de onderneming ‘verkoopklaar’ te maken. Juist een goede voorbereiding kan grote positieve effecten hebben op zowel de verkoopprijs, verkoopbaarheid én ter voorkoming van discussies ná de verkoop.

Een verkoop vraagt een goede voorbereiding en soms zelfs emotionele begeleiding. Wij nemen de nodige stappen graag goed met je door, zodat je er klaar voor bent!

Meer weten?

Wij staan voor je klaar!

Wij denken graag met je mee om tot de beste deal te komen. Neem contact met ons op en wij denken vrijblijvend met je mee:

Neem contact met ons op!